Täiendkoolitus: FSSC 22000 nõuetele vastav toiduohutuse juhtimissüsteem
21. november 09:30 - 16:30
TasutaRegistreerumine 21. novembri FSSC 22000 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi koolitusele toimub SIIT
Infopäev toimub juhul, kui eelregistreerunuid on vähemalt 10.
Koolituse eesmärk ja lühike sündmuse kirjeldus:
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha FSSC 22000 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks
oma organisatsioonis.
Sihtrühm:
eksportivad või eksporti alustavad toidutöötlejad
Koolituse sisu ja teemad
- Koolitus aitab vastata järgmistele küsimustele:
- Mida tuleb teha FSSC 22000 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks?
- Milliseid täiendusi peaksite FSSC 22000 nõuetest tulenevalt tegema olemasolevas enesekontrolli süsteemis?
- Mida peaksite täiendama, kui teil on ISO 9001 nõuetele vastav kvaliteedijuhtimissüsteem?
Teemad:
- Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimise taustsüsteemist
- FSSC 22000 sertifitseerimisskeemi ülevaade
- Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest, mis puudutavad tootjaid
- Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa
- Ülevaade Eeltingimusprogrammide lisanõuetest
- Standardi rakendamise kasu ja rakendamise sammud
- FSSC 22000 auditite eripärad
Koolituse tulemus
Koolituse tulemusena on osalejatel ülevaade FSSC 22000 nõuetest. Koolitus sobib hästi ka standardi nõuetega seonduvate teadmiste värskendamiseks (nt uute töötajate ja rollide, sh audiitori rolli täitmise puhul).
Päevakava:
Moderaator ja lektor: Jussi Onoper
9.30 – 11.00 Sissejuhatus
Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimisest
FSSC 22000 sertifitseerimisskeemi ülevaade
Erinevused, võrreldes teiste sertifitseerimisskeemidega
Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest, mis puudutavad tootjaid
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest (jätkub)
Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa
12.45 – 13.15 Lõuna
13.15 – 14.45 Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa (jätkub)
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.30 Ülevaade Eeltingimusprogrammide lisanõuetest
Standardi rakendamise kasu ja rakendamise sammud
FSSC 22000 auditite eripärad
Koolituse kokkuvõte
Koolituse läbiviija
Koolituse läbiviija on Tauno-Jussi Onoper’i – OÜ TJO Konsultatsioonid juhatuse esimees, 30-aastase kogemusega juhtimiskonsultant ja koolitaja, kes on nõustanud ja hinnanud parimaid organisatsioone nii Eestis kui ka Euroopas. Jussi Onoper on ka Eestis üks vähestest rahvusvahelistele standardite kohaselt akrediteeritud nõustajatest (ILM/SFEDI Accredited Business Support Professional).
Jussi põhilisteks tegevusvaldkondadeks on organisatsioonide juhtimissüsteemide
arendamise, ärimudelite ja strateegia arendamise alaste nõustamisprojektide läbiviimine. Samuti on Jussi hinnatud koolitaja, kes on välja töötanud ja läbi viinud paljusid koolitusprogramme nii avalike kui organisatsioonisiseste koolitustena. Jussi on läbi viinud arvukalt erinevate standardite nõuete, sh FSSC 22000 nõuete koolitusi. Jussi on läbi viinud ka arvukalt toiduohutuse juhtimissüsteemi välja arendamisele suunatud nõustamisprojekte ja auditeid.
Konkreetse koolituse taust:
Tihti on ISO 22000 standardi nõuete täitmine toidutööstuse sektoris eelduseks, et alustada läbirääkimisi toodete eksportimise või muud laadi koostöö osas. Samas võivad
rahvusvahelised kliendid nõuda kõrgema taseme toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaati. Sellisel juhul ei piisa enam ISO 22000 sertifikaadist ja tuleb rakendada täiendavaid nõudeid.
Üheks rahvusvaheliselt tunnustatud valikuks on FSSC 22000 sertifitseerimisskeem, mida tunnustab GFSI (Global Food Safety Initiative) toiduainetööstuse tootjate auditeerimise alusstandardina.
FSSC 22000 kasuks otsustajad saavad jätkuvalt edasi kasutada ISO 22000 standardit, kuid peavad oma juhtimissüsteemis arvestama lisaks FSSC sertifitseerimisskeemi ja oma tegevusvaldkonnaspetsiifilise eeltingimusprogrammide standardi nõuetega.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) ning koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt VTA jääki. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 270 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse osalemise eest riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Koolitus viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) raames. Kaasrahastab Euroopa Liit.
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Koolituse läbiviija: TJO Konsultatsioonid OÜ
Lisainfo:
Lisainfo:
Liina Laineveer
Liina.laineveer@toiduliit.ee
+372 5205877
