Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

EPKK “Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”

7. juuni 10:00 - 17:00

Tasuta

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema „Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”

 

Aeg: 7. juuni, kell 10.00 – 17.00

Koht: L`Embitu hotelli konverentsikeskus  (Lembitu 12, 10114, Tallinn) + veebiülekanne

Kohapeal osalemiseks on registreerimine avatud kuni 1. juuni kella 17ni.

Videoülekande jälgimiseks on registreerimine avatud kuni 6. juuni kella 17ni.

Olete oodatud end registreerima konverentsile SIIN

 

Kestliku toidusüsteemi kontseptsioon pandi paika ÜRO toidusüsteemide tippkohtumisel 2021. a märtsis. Kestliku toidusüsteemi olemus on sõnastatud läbi viie tegevussuuna: kõigi inimeste ligipääs ohutule ja toitaineterikkale toidule; üleminek säästvatele tarbimisharjumustele; loodust hoidev, taastav ja mahu poolest piisav tootmine; toidutootjate õiglane elatustase ja väärtuse jaotus ning riskide maandamine ja  vastupidavuse suurendamine. Toiduohutuse konverentsi eesmärk on avada uks kestlikele toidusüsteemidele ning arutleda, kuidas panna kokku Eesti, Euroopa ja maailma kestliku toidusüsteemide pusletükid.

 

PÄEVAKAVAS*

9.30-10.00 Kogunemine ja tervituskohv

10.00-10.15 Konverentsi avamine ja tervitussõnad. Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige.

 

10.15-12.00 Konverentsi I osa

  • KEVADised tuuled toidutootmises. Kaupo Heinma, Keskkonnaministeeriumi asekantsler
  • Kestliku toidusüsteemi olemus. David Butler, Iirimaa kestlike toidusüsteemide juht (sünkroontõlge eesti keelde)

 

12.00-13.00 Lõuna

 

13.00-14.30 Konverentsi II osa

  • Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku. Tarmo Seliste, Fudloop asutaja
  • Elurikkus – kestliku toidusüsteemi al(g)us. Aleksei Lotman, Eestimaa Looduse Fondi mereprogrammi juht, põllumajandus- ja keskkonnaekspert

 

14.30-15.00 Kohvipaus

 

15.00-17.00 Konverentsi III osa

  • Valk on valk. Ly Villo, Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor
  • Taimsete alternatiivide varjatud saladused. Liis Lutter, BioCC teadur
  • Vestlusring „Kestlikud toidusüsteemid“: Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja; Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige; Liis Lutter, BioCC teadur

 

 

*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi.

 

Lisainfo: Helen Orutar, EPKK projektijuht, e-post: helen@epkk.ee, tel: 5353 4329

 

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

MAK_logo