EPKK “Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”
7. juuni 10:00 - 17:00
Tasuta
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema „Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”
Aeg: 7. juuni, kell 10.00 – 17.00
Koht: L`Embitu hotelli konverentsikeskus (Lembitu 12, 10114, Tallinn) + veebiülekanne
Kohapeal osalemiseks on registreerimine avatud kuni 1. juuni kella 17ni.
Videoülekande jälgimiseks on registreerimine avatud kuni 6. juuni kella 17ni.
Olete oodatud end registreerima konverentsile SIIN
Kestliku toidusüsteemi kontseptsioon pandi paika ÜRO toidusüsteemide tippkohtumisel 2021. a märtsis. Kestliku toidusüsteemi olemus on sõnastatud läbi viie tegevussuuna: kõigi inimeste ligipääs ohutule ja toitaineterikkale toidule; üleminek säästvatele tarbimisharjumustele; loodust hoidev, taastav ja mahu poolest piisav tootmine; toidutootjate õiglane elatustase ja väärtuse jaotus ning riskide maandamine ja vastupidavuse suurendamine. Toiduohutuse konverentsi eesmärk on avada uks kestlikele toidusüsteemidele ning arutleda, kuidas panna kokku Eesti, Euroopa ja maailma kestliku toidusüsteemide pusletükid.
PÄEVAKAVAS*
9.30-10.00 Kogunemine ja tervituskohv
10.00-10.15 Konverentsi avamine ja tervitussõnad. Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige.
10.15-12.00 Konverentsi I osa
- KEVADised tuuled toidutootmises. Kaupo Heinma, Keskkonnaministeeriumi asekantsler
- Kestliku toidusüsteemi olemus. David Butler, Iirimaa kestlike toidusüsteemide juht (sünkroontõlge eesti keelde)
12.00-13.00 Lõuna
13.00-14.30 Konverentsi II osa
- Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku. Tarmo Seliste, Fudloop asutaja
- Elurikkus – kestliku toidusüsteemi al(g)us. Aleksei Lotman, Eestimaa Looduse Fondi mereprogrammi juht, põllumajandus- ja keskkonnaekspert
14.30-15.00 Kohvipaus
15.00-17.00 Konverentsi III osa
- Valk on valk. Ly Villo, Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor
- Taimsete alternatiivide varjatud saladused. Liis Lutter, BioCC teadur
- Vestlusring „Kestlikud toidusüsteemid“: Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja; Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige; Liis Lutter, BioCC teadur
*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi.
Lisainfo: Helen Orutar, EPKK projektijuht, e-post: helen@epkk.ee, tel: 5353 4329
Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).