Veebikoolitus “Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine”
14. november 10:00 - 17:00
TasutaLektor Katrin Laikoja poolt läbiviidav koolitus annab juhiseid, kuidas välja töötada ja juurutada ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerida ja ajakohastada.
Koolituse sisu:
- Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus;
- Juhendmaterjalid ja infoallikad;
- Toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ja hindamine ettevõttes;
- HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi;
- Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine;
- Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine;
- Riskide analüüsimine;
- KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine;
- Seire kehtestamine;
- Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine;
- Süsteemi tõendustegevused;
- Auditi põhimõtted;
- Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine;
- HACCP põhimõtete auditeerimine.
Koolituse sihtrühm: põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjad (nii juriidilised kui füüsilised teemast huvitatud isikud) ja valdkonna nõustajad.
Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.
Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA).
Koolitus on rahastatud “Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi” ehk AKIS programmi raames, toetab Euroopa Liit.
Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/akis-tegevused-20252028