Veebikoolitus “Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused”
10. oktoober 10:00 - 15:15
TasutaProf Mati Roasto poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade olulisematest toidupatogeenidest- nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest, levikuteedest ning ohjamise meetoditest.
Koolituse sisu:
- Toidupatogeenide olulisus rahvatervise tasandil;
- Eestis ja EL-s olulised toidupatogeenid ning nendest tingitud haigusjuhud;
- Toidutekkelised haiguspuhangud EL-s;
- Salmonella enterica, Campylobacter spp, Listeria monocytogenes, STEC jt. toidupatogeenid k.a. nende allikad, ülekandeteed ning riskide vähendamise ja ohjemeetmed.
Koolituse sihtrühm: põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjad (nii juriidilised kui füüsilised teemast huvitatud isikud) ja valdkonna nõustajad.
Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.
Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA).
Koolitus on rahastatud “Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi” ehk AKIS programmi raames, toetab Euroopa Liit.
Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/akis-tegevused-20252028