Veebikoolitus “Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel”
4. detsember 10:00 - 15:15
TasutaProf Mati Roasto poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade toidukäitlemisettevõtte tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning koristamise ja sanitatsiooni korraldamise alustest.
Koolituse sisu:
- Seonduvad teabematerjalid ning populaarteaduslikud artiklid;
- Seadusandlusest tulenevad protsessi hügieenikriteeriumid;
- Toidu tootmishügieeni eesmärgid, korraldus ja head tavad;
- Toidu tootmishügieeni seosed toidu ohutuse ja -kvaliteediga;
- Toidu tootmishügieeni mõjutavad tegurid;
- Ettevõtte personali hügieen ja selle olulisus toiduohutuse tagamisel;
- Seadmete ja hoonete hügieeniline disain;
- Hügieenitsoonide vajalikkus toidukäitlemisettevõttes;
- Biokirmed ja mikroorganismide niššid toidu tootmiskeskkonnas ja nende tuvastamise, hävitamise ja ennetamise võimalused;
- Toidu tootmishügieeni enim mõjutavad mikroorganismid k.a. toidupatogeenid;
- Tootmiskeskkonnas puhtuse tagamine ja seonduvad koristamise ja sanitatsiooni põhimõtted;
- Tootmishügieeni probleemsete kohtade tuvastamise võimalused ning seonduvhügieeniproovide võtmine ning analüüsitulemuste tõlgendamine;
- Tootmiskeskkonnas Listeria monocytogenes tuvastamine, likvideerimine ja ennetamine.
Koolituse sihtrühm: põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjad (nii juriidilised kui füüsilised teemast huvitatud isikud) ja valdkonna nõustajad.
Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.
Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA).
Koolitus on rahastatud “Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi” ehk AKIS programmi raames, toetab Euroopa Liit.
Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/akis-tegevused-20252028