Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Veebikoolitus “Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine”

21. november 10:00 - 15:15

Tasuta

Prof Mati Roasto poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade toidu kestvuskatsete teostamise alustest ning toidu säilimisaja määramisest.

Koolituse sisu:

  • Toidu säilitamisaja määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine;
  • Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus;
  • Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid;
  • “Kõlblik kuni” või “Parim enne” tähendus ja rakendamine;
  • Toidu riknemise viisid ja selle mõju toidu ohutusele ja kvaliteedile;
  • Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid;
  • Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid;
  • Toidu säilimisaja määramise etapid, kestvuskatsete läbiviimine;
  • Kestvuskatsete proovivõtuvalim ja analüüsid;
  • L. monocytogenes’e olulisus valmistoitude kestvuskatsete planeerimisel.

Koolituse sihtrühm: põllumajandus- ja toidusektori ettevõtjad (nii juriidilised kui füüsilised teemast huvitatud isikud) ja valdkonna nõustajad.

Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.

Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA).

Koolitusele registreerumine

Koolitus on rahastatud “Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi” ehk AKIS programmi raames, toetab Euroopa Liit.

 

Koolituse korraldaja:

Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/akis-tegevused-20252028