Avaldatud: 7. november 2012Kategooriad: Uudised
Möödunud teisipäeval Hiiu maavalitsuses toimunud kokkusaamisel ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et mahetootmise areng pole hoolimata makstud toetustest olnud piisavalt kiire.

Hiiu Lehe teatel küsis lihaveisekasvataja Mariann Kokla ministrilt, kas EL tulevasel eelarveperioodi toetuste jagamisel hakatakse põllumajandustootjatele eelistama töötlevat tööstust.

Minister Seeder vastas, et järgmises maaelu arengukavas tahetakse tööstusele kindlasti rohkem rõhku panna, et tugevdada nende toodangu väärindamise võimet ja võimet minna eksportturgudele, kuid see ei saa toimuda põllumajandusliku tootmise arvelt.

Minister rääkis ka radikaalsemast, kuid põllumajandustootjate jaoks valusamast lahendusest – hakata mahetoetusi andma tööstustele sõltuvalt sellest, kui palju mahetoodangut neilt tuleb.

“Igal juhul on mahetemaatika juures mõtlemise koht ja tänane olukord meid ei rahulda – toetusi maksame, areng ei ole piisavalt kiire olnud, probleeme on tootmiskogustega, töötleva tööstusega, mis ei ole (mahetoodetest) huvitatud, ja fakt on see, et isegi sest vähesest mahetoodangust jõuab tarbijani vaid marginaalne osa,” sõnas Helir-Valdor Seeder.
 

Aive Sarjas, Maaleht (05.11.2012)

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/