Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

18. Toiduainetööstuse Aastakonverents „Uued olud, uued võimalused“

16. aprill 10:00 - 17:00

Olete oodatud osa võtma traditsioonilisest toidutööstuse aastakonverentsist „Uued olud, uued võimalused?“ T 16. aprillil kell 10.00-17.00  Radisson Blue Olümpia Hotelli Konverentsikeskuses kohapeal või osalejana veebis. Meie konverents toimub ka sel aastal osalejatele hübriidversioonina, kuid ootame osalejaid jälle rohkem kohapeale Radisson Blu Hotel Olümpia Konverentsikeskuse saali.

 

Palume konverentsile registreeruda hiljemalt T 9. aprilliks SIIT LINGILT

Tänavuse aastakonverentsi raames räägitakse majandusarengutest maailmas, tutvustatakse Eesti jäätmereformi, jäätmereformi korraldust Soomes ja jagatakse praktilisi näiteid Eesti toidu müügist välisturgudele. Selle aasta konverentsi fookuses on toiduainetööstuse majanduskeskkond ja mõjutegurid sh jäätmemajandus, mida lahatakse ka diskussioonivoorus.

 

Traditsiooniliselt autasustatakse konverentsil ka tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2024” võitjaid. Tseremoonial osalevad regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis.

 

Konverentsi kava:

18. Toiduainetööstuse Aastakonverents 2024:

UUED OLUD, UUED VÕIMALUSED

16.aprill 2024

Hübriidkonverents Tallinnas, (Radisson Blu Olümpia hotel)

 

9.00 – 10.00            Registreerimine, hommikukohv

10.00 – 10.05            Sissejuhatus

Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

10.05 – 10.15            Pöördumine

Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees

 

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND

 

Moderaator               Sirje Potisepp

 

10.15 – 11.00            Majandusarengud maailmas lähiaastatel       

Arko Kurtmann COOP Pank AS ärikliendipanganduse juht ja juhatuse liige                           

 

11.00 – 11.30            Kuhu kadus kindlustunne?

Peeter Raudsepp Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor

 

11.30 – 11.55            Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa

Jörgen Herman Liviko AS ekspordidirektor

                                   

11.55 – 12.00            I sessiooni kokkuvõte  

 

12.00 – 12.55            Lõuna, fuajees toodete degusteerimised

 

II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID

Moderaator: *            Sirje Potisepp

 

13.00 – 14.10            “Eesti Parim Toiduaine 2024” väljakuulutamine, võitjate autasustamine

Tseremoonial osaleb regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis

 

14.10 – 14.40            Jäätmemajanduse korraldusest Soomes

Juha-Heikki Tanskanen  Finnish Packaging Recycling RINKI Ltd CEO

 

14.40 – 15.00             Tervislik paus, toodete degusteerimine  

           

15.00 – 15.30            Eesti jäätmereformist

Ivo Jaanisoo Kliimaministeeriumi asekantsler

 

15.30 – 16.30            Diskussioonivoor*: Mida teha pakenditega?

 

Moderaator: Marko Udras

Osalejad: Katrin Tamm Nordic Milk, Janne Laik- Lõhmus Maag Food, Ivo Jaanisoo Kliimaministeerium, Argo Luude Eesti Keskkonnateenused

 

16.30 – 16.45            Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator

 

Järgneb vastuvõtt banketisaalis.              

 

*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

 

Täpsem info ja registreerimine www.toiduliit.ee või telefonil +3726484621

 

Konverents toimub MAK 2014-2020 “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

MAK (Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond

 

MAK_logo