Loading Sündmused
sündmus on möödas

Veebikonverents: Kriis toiduohutuse innovatsioonikiirendiks

Toimumisaeg: 10. juuni 2021

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.

 

PÄEVAKAVA*

9:45 – 10:00           Registreerimine veebis

10:00 – 10:10          Sissejuhatus, Sirje Potisepp, Toiduliidu juhataja

I osa: TOIDUOHUTUS JA SEADUSLOOME

Moderaator: Sirje Potisepp

10:10 – 10:40      Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad    

                                Urmas Kirtsi, Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektor

10:40 – 11:15      Toidujäätmete ja -kadude uuringu tutvustus  toidutarneahelas

                                Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna Keskuse                                                       vanemekspert

11:15 – 11:45      Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava         

                                Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunik

 11:45 – 12:15      EFSA juhendmaterjal Kõlblik kuni, Parim enne ja toiduohutus

                                Mati Roasto, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi                                              toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja

12:15 – 12:20      I sessiooni kokkuvõte  

12:20 – 13:00      Lõunapaus

II osa: TOIDUOHUTUS JA MÕJUTEGURID

13:00 – 13:20      Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus

                                Ivar Järving, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor

13:20 – 13:50      Ülevaade toiduohutuse järelevalvest

                                  Kairi Ramjalg, Põllumajanduse- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja

13:50 – 14:20      Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile

                               Inga Sarand, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi dotsent

14:20 – 14:50      Viiruse õppetunnid Iirimaal

                                Pamela Byrne, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht

14:50 – 14:55      II sessiooni kokkuvõte 

14:55 – 15:05      Sirutuspaus

III osa: TOIDUOHUTUS JA INNOVATSIOON

15:05 – 15:35      Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees?

                                Katrin Liivat, FoodDocsi asutaja

15:35 – 15:55      Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel

                               Katrin Fjodorova, Lindström OÜ kliendikogemuse juht

15:55  – 16:05      Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka

                                Eve Nõmm, Liviko AS turundusjuht

16:05  – 16:25      Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele

                                Kristo Timberg, Chemi-Pharm AS tegevjuht

16:25 – 16:45      Konverentsipäeva kokkuvõte

 

*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

 

Registreerumine  toiduteave.ee lehel https://toiduteave.ee/veebikonverents-10-06-2021-kriis-toiduohutuse-innovatsioonikiirendiks/

MAK_logo