Märtsi esimestel päevadel toimus Eesti Maaülikooli aulas kolmeteiskümnendat korda konverents “Terve loom ja tervislik toit”.

Pika traditsiooniga konverentsil jagasid maaülikooli teadlased ja toidutootmise ning loomakasvatuse praktikud teateid oma ettevõtmistest ja edasiminekutest viimase aasta jooksul. Juttu tuli muu hulgas nii kõrvalsaaduste väärindamisest, toiduainete uudsetest säilitusvõimalustest, teadlaste ja praktikute koostööst, somaatiliste rakkude eristamisest piimaproovides, vasikate ja tallede immuunsusest, kui ka kärbsevaklade söötmise mõjust kesikutele.

“Terve looma” konverents, nagu loomakasvatajad üritust omavahel kutsuvad, on kõige toredam ikka siis, kui saad sellel vahetult koha peal osaleda. Saali kogunevad oma valdkonna inimesed ja arutelu jätkub nii saalis kui kohvipausidel. Usutavasti tunnevad sama moodi ka toidutootjad- ja teadlased. Kes isiklikult kohale ei jõua, see saab uudishimu rahuldada konverentsi artiklite kogumikku sirvides. Paraku on artiklikogumikus siiski vähem pilte a muhedat juttu ja asjatundjate heatahtlikke vaidlusi, kui saali mahtus. Kes sellel aastal ei jõudnud, see võib järgmise aasta märtsi esimese nädala juba praegu ära broneerida.

Kirjutas: Liina Ulm

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/